De werkdag van
Peter Trouwen

Verwarmingscoach van de gemeente Balen
– 8 november 2019

8u30 – 10u
Uit de veren voor een nieuwe winter

Ik maak me klaar voor het startmoment van een nieuwe winter als verwarmingscoach. Voor de derde stookperiode op rij leg ik ook dit jaar huisbezoeken af om bewoners te helpen met het zuinig verwarmen van hun woning. Vandaag vindt de kick-off plaats voor de anciens. Ik kijk ernaar uit om de collega-vrijwilligers van vorig jaar terug te zien.

10u – 12u
We lopen warm

Wie dient een aanvraag in? Waar houden we een stand van zaken bij? Hoe maken we een verslag op? … Karin Van der Auwera van het klimaatteam van provincie Antwerpen licht op het startmoment de praktische do’s-and-don’ts toe. Daarna bespreken we boeiende cases en zijn weer helemaal mee. En er is goed nieuws: dit jaar krijgen 46 vrijwilligers, waarvan 28 nieuwe, een opleiding tot verwarmingscoach!

14u – 15u30
Vliegende start

Thuis neem ik alle info nog een keertje door. Ik test het vrijwilligersplatform en maak een verslag op. Vorig jaar legde ik 24 huisbezoeken in Balen af. Maar dat zouden er deze winter best wel eens meer kunnen worden. Gelukkig is er een nieuwe vrijwilliger-coach aan de slag. Straf: op het platform ontdek ik dat zij al een huisbezoek afgelegd heeft. Ik stuur haar meteen een mailtje om kennis te maken.

19u – 19u30
En we zijn vertrokken

De eerste aanvraag voor een huisbezoek is binnen. De communicatie van de provincie en de gemeente Balen om de huisbezoeken te promoten, lijkt dus aan te slaan. Ik contacteer het gezin voor een afspraak. Ben benieuwd! In wat voor woning wonen ze? Hoe verwarmen ze? Waar kan er bespaard worden? … Ik kan vast heel wat tips geven om hun verwarmingskosten én CO2-uitstoot te doen dalen. Laat de winter maar komen!

Meer weten?

Karin Van der Auwera


Projectverantwoordelijke Verwarmingscoaches

verwarmingscoaches@provincieantwerpen.be

Deel dit artikel

Ook interessant
voor jou...

In vogelvlucht: het nieuwe klimaatteam