Gouverneur Kinsbergencentrum 2021

Het GKC in een notendop

Het Gouverneur Kinsbergencentrum (GKC) is het centrum voor anders leren, anders werken en schitteren in de zorg.

We werken samen met diverse partners en stakeholders zoals Universiteit Antwerpen, Wetenschapspark Niel, Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), lokale besturen, diverse onderwijs- en kennisinstellingen en (thuis)zorginstellingen.

Het GKC is gevestigd op Campus Drie Eiken in Wilrijk. Het gebouw biedt ruimte voor werkplekken, vergaderingen, congressen en studiedagen. Enkele vakgroepen van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, het Verwijzersplatform en het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen maken gebruik van de werkplekken. Ook de Leerstoel Natuur en Gezondheid en Academy Primary Care zijn in het GKC gevestigd. Het gebouw beschikt over een projectruimte die op dit moment ingevuld wordt door Kwartier Z.

Het GKC start eigen projecten in de zorg zoals Kwartier Z, ZORO en Blijf aan Z als er een maatschappelijke nood is die niet door bestaande initiatieven ingevuld wordt.

Het GKC neemt deel aan lerende netwerken met verschillende partners, werkt samen met diverse vakgroepen van Universiteit Antwerpen en neemt initiatieven in verband met zorg.

DISCLAIMER 2021 was opnieuw een bijzonder jaar. De coronacrisis vertraagde een aantal initiatieven. We zijn trots dat we dit jaar toch verschillende nieuwe projecten konden opstarten. Bovendien bleven we klassen ontvangen in Kwartier Z.