Fietsen & wandelen

238 km nieuwe toproutes

Handen uit de mouwen voor het Routebureau! De versnelde realisatie van de Kempenroute en Schelderoute (maart), Kunststedenroute (mei) en Vlaanderenroute (juni) zorgde voor een razend druk voorjaar. Belangrijkste opdracht: de bewegwijzering van de vier icoonroutes. De provincies staan voortaan ook in voor het onderhoud.

Benieuwd hoeveel borden Natuurwerk plaatste? 1699!

3000 km fietsnetwerk (hele provincie) 530 km thematische fietsroutes 4905 km wandelnetwerken (58% provincie) 754 km ruiternetwerk (bevoegdheid Sport Vlaanderen) 487 km autoroutes

Applaus voor de winnaar

Wegens de annulatie van de editie 2020 ditmaal geen vijf maar acht kandidaten op de shortlist van de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Het publiek koos uiteindelijk voor Steenbakkerstunnels herontdekt van Toerisme Rupelstreek. Van kleiput tot graffitikunst in één boeiende wandeling.

““Deelnemen loont”

- Karin De Mulder, Regiocoördinator Rupelstreek

image

14.413 downloads wandelfiches + 1317 downloads gpx-coördinaten = 15.730 unieke downloads!

FRAAI RAPPORT VOOR ROUTEDOKTER

1718 meldingen liepen binnen via Routedokter.be, ruim 100 meer dan in 2020. Ze betreffen vooral bewegwijzering en omleidingen. Oververdiend schouderklopje voor het Routedokter-team: 86,5% van de meldingen was binnen de vooropgestelde deadline van vijf werkdagen opgelost.

Nog meer cijfers in de video hieronder:

image

Dank aan alle vrijwilligers!

Geen prima rapport zonder de controlerondes van de 140 fietsvrijwilligers. Ruim honderd van hen namen deel aan de vrijwilligersbijeenkomst in Lier op 16 oktober. Op het programma onder meer routenieuwtjes, de historiek van de toeristische bewegwijzering en een stadsverkenning. Intussen startte ook een samenwerking met gemeenten rond wandelvrijwilligers. Kasterlee beet de spits af.

“Aangename dag. Deed deugd om nog eens samen te komen!”

“Prettig om kennis te maken met de andere vrijwilligers.”

- Feedback na vrijwilligersbijeenkomst

Vieze schoenen, mooie wandelmomenten

Extra kilometers, kwaliteit en toeristische beleving. Plus kant-en-klare suggestielussen voor elk type wandelaar. Kortom, de update van de wandelnetwerken Grote Netewoud, Kempense Netevallei en Kempense Hoven resulteert in nóg meer wandelplezier. Een welgemeend woord van dank aan alle betrokken gemeenten en wegbeheerders voor hun assistentie!

2889 exemplaren van de drie vernieuwde wandelkaarten verdeeld in 2021

“Dank voor jullie supersnelle en heldere feedback. Ik weet nu welke wandelkaart ik vraag aan de Kerstman. Ik kijk al uit naar veel wandelplezier.”

Tweemaal top

Meest bekeken fietsroute en wandelroute op Pasar.be in 2021? De Prinsenroute in de Kempen en het Stiltepad Weert in Scheldeland!