Proefbedrijf Pluimveehouderij 2020


Blik op de toekomst

Tijdens onder meer studie- en sectordagen houden we de vinger aan de pols op het terrein en informeren we pluimveehouders over ons lopend onderzoek.

Verder onderzoek naar bloedluizen waarbij we verschillende geïntegreerde bestrijdingsstrategieën zullen uittesten. We combineren experimenteel onderzoek in labo's met praktijkonderzoek bij pluimveehouders. Door nauw contact met de andere projectpartners, versterken we elkaars onderzoek én zullen we sneller grote resultaten boeken.

Ethiek en ecologie botsen nog vaak. Proefbedrijf Pluimveehouderij wil er mee voor zorgen dat consumenten en pluimveeproducenten elkaar vinden. Ons doel? Landbouw in 2050 in Europa nog altijd een deel van onze samenleving te laten uitmaken.

De laatste zomers maken we 1 of meerdere hittegolven mee. Pluimveehouders zijn op zoek naar technieken om afkoeling te brengen in de stal. Op het Proefbedrijf is bij de vleeskippenstallen verneveling en pad-cooling voorzien. Er is nog meer inzicht nodig in het optimale gebruik van deze technieken tijdens periodes van hittestress. Bij de leghennen is er momenteel nog geen techniek voorzien om te koelen. In de toekomst zal het Proefbedrijf Pluimveehouderij hierin investeren aangezien hittestress een grote impact kan hebben op de productie, de gezondheid en het welzijn van de dieren.