KAMP C 2020


Blik op de toekomst

Circulair kantoorgebouw

Kamp C won met het project ’t Centrum een Europese Procura+ Award. Het circulair aanbestedingstraject ’t Centrum dat Kamp C heeft uitgeschreven voor de bouw van een circulair kantoorgebouw in Westerlo viel in de prijzen in de categorie ‘Sustainable Procurement of the Year’. De Procura+ Awards belonen succesvolle, lopende, duurzame en innovatieve publieke aanbestedingen. Deze aanbestedingen leiden tot aanzienlijke verbeteringen van openbare goederen, diensten, processen en infrastructuur. De bouw van ’t Centrum start in 2021.

Proeftuin 3D-betonprinten

Het 3D-geprint huis wordt een living lab, een proeftuin, voor 3D-betonprinten. 3D-geprinte materies kunnen besproken worden in de vergaderruimte van het 3D-huis. De winnende objecten van de 3D Print Awards worden geprint en zullen er tentoongesteld worden. Organisaties en bedrijven kunnen verder experimenteren met de 3D-betonprinter op Kamp C. De 3D-printtechniek wordt verder in de markt gezet.

Circulaire woonvormen door CO2-reductie en betaalbaar wonen

Hoe maak je lage-energiewoningen voor iedereen haalbaar? Kamp C en de provincie Vlaams-Brabant zijn met het Interreg North-West Europe project ‘Housing 4.0. Energy’ de uitdaging aangegaan. Samen met 8 partners uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, worden de de mogelijkheden van innovatieve technieken en materialen om CO2-neutraal te bouwen onderzocht. In het Vlaams-Brabantse Huldenberg en op een aantal sites in het buitenland worden energiezuinige 'piloothuizen' gebouwd. In de Vlaamse pilot richten de projectpartners zich specifiek tot kleine, betaalbare woningen voor sociale verhuur. De voorbereidingen beginnen hun vruchten af te werpen. BAST architects & engineers, Overal architectuur, Bao Living en InHout en de projectpartners zijn met de uitvoeringsfase gestart. De installatie van de zes pilootwoningen is voorzien voor eind april 2021.