Agenda

13/10 & 27/10

Opleiding - Planlezen voor omgevingsvergunningsdossiers

Hoe beter je bouwplannen begrijpt, hoe makkelijker het wordt om omgevingsvergunningsaanvragen voor te bereiden en te behandelen.

17-18/10

Dag van de Trage Weg

Tijdens de Dag van de Trage Weg (her)ontdekken wandelaars, fietsers en ruiters de voordelen van trage wegen. Ook in de provincie Antwerpen staan verschillende activiteiten op het programma.

23/10

Maak kennis met {beek.boer.bodem}

Demodag met begeleide wandelingen om 10.30 en 13 uur, Poederlee Ondervind je hinder van de sterk toenemende klimaatveranderingen zoals de droogte, in het afstroomgebied van de Aa (Herentals, Kasterlee, Lille en Vorselaar)? Wil je je wapenen tegen die evolutie? Klop dan aan bij {beek.boer.bodem}, de gebiedscoalitie van onder andere de provincie Antwerpen, praktijkcentrum Hooibeekhoeve en Boerennatuur Vlaanderen. Tijdens een geleide wandeling krijg je meer uitleg over maatregelen die je kan nemen.

27/10

Symposium - Landschappen inspireren en integreren

n.a.v. 20 jaar Europese Landschapsconventie

Webinar, 9u - 13u15

De Europese Landschapsconventie (2000) heeft het belang van een geïntegreerde, multidisciplinaire samenwerking voor de kwaliteit van het landschap hoog op de beleidsagenda gezet. 20 jaar later blikken we vooruit. Welke kansen en uitdagingen rond landschapskwaliteit zien we nu en in de toekomst? Welke initiatieven (van beleids- tot praktijkniveau) kunnen ons inspireren? Met keynotes van Prof. Dr. Hans Van Dyck en Prof. Dr. Veerle Van Eetvelde.

10/11

Duurzaamheidsoverleg, Provinciehuis Antwerpen

Overleg rond energie & klimaat voor gemeentelijke duurzaamheidsambtenaren.

09/12

Startevent LIFE project

Op 9 december verzamelen partners en stakeholders van het Europese LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden'. De komende 5 jaar zullen ze mezen, sluipwespen en -vliegen en kevers inschakelen om de eikenprocessierupsen te beheren.

08/06/'21

Provinciale milieudag - Lier

Door de preventieve maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn wij genoodzaakt om deze vaste waarde uit te stellen naar 2021. Maar uitstel betekent gelukkig geen afstel: hou dinsdag 8 juni 2021 dus al zeker vrij in je agenda! We voorzien een enorm boeiend en afwisselend programma rond mobiliteit & milieu, inclusief een fietstocht langs enkele relevante projecten in Lier.

Voor meer info over onze toekomstige activiteiten kun je Britt of Katleen van de Regiowerking contacteren