Departement ICT

De partner in technologie

1/4

één van de vier ondersteunende departementen bij de provincie Antwerpen

2800

gebruikers

focus op:

Jaarlijks méér dan

10.000

meldingen via de ICT-Servicedesk

1927

laptops

882

mobiele toestellen

256

printers

406

virtuele servers

575

TB data

53

fysieke servers

59

sites

134

ondersteunende applicaties

Jaarlijks meer dan

80

PROJECTEN

Realisaties

Van het elektrisch slot van een serre, een netwerkverbinding in klaslokalen tot een optimaal thuiswerkplatform. Als ICT’er bij de provincie Antwerpen ben je een belangrijke schakel in ons uniek ICT-netwerk waarop zo’n 2000 collega’s dagdagelijks beroep doen. Een greep uit onze realisaties:

Lego Haven Studio

In de LEGO Studio daagt het Havencentrum jongeren uit om een LEGO-containerterminal te automatiseren. Ons ICT-team bouwde maar al te graag mee. Zo stonden ze klaar met advies, stelden ze de security op punt en lieten ze laptops vlot verbinden met de EV3-robots van LEGO® Education!

Vaccinatiecentrum

Ons ICT-team verzorgde de achterliggende ICT-infrastructuur voor het Vaccinatiecentrum Voorkempen in Malle. Het Vormingscentrum Malle beschikte al over een basisinfrastructuur waarop ons team vlot extra voorzieningen kon activeren. Zo was het centrum in geen tijd operationeel!

Telewerken

Eender waar, eender wanneer werken? Het ICT-team maakt het mogelijk. Een provinciale laptop en internet, en je kan thuis – of elders – werken zoals op kantoor. De provincie koos in 2014 al resoluut voor digitaal dossierbeheer. Daardoor konden collega’s in volle coronacrisis in een vingerknip overschakelen op thuiswerk. Ook de provincieraad maakte ICT in geen tijd vanop afstand mogelijk.

Wifi op het Zilvermeer

Ons ICT-team rolde de openbare WIFI voor bezoekers van het Zilvermeer uit. Ze zorgden voor een vlotte verbinding tussen externe leveranciers en sterke infrastructuur met onderliggend netwerk. ICT houdt er het WIFI-signaal al even sterk als de samenwerking met externe partners.

Provinciale Fietsbarometer

De provinciale fietsbarometer scoort fietspaden op veiligheid, comfort en gebruik. Een schat aan informatie voor lokale besturen! Want dankzij die gegevens kunnen ze hun fietsinfrastructuur waar nodig verbeteren. Het ICT-team hielp de dienst Mobiliteit verschillende data te combineren in een digitale kaart.

Lilse Bergen

Sinds 2021 is De Lilse Bergen een provinciaal domein, ook technisch. Het ICT-team ontwierp een nieuwe server-, netwerk- én securityinfrastructuur op maat van het recreatiedomein. En het zorgde er ook voor een up-to-date ICT-park: van printers, pc’s tot data. Dankzij een gerichte opleiding konden de collega’s in Lille vlot aan de slag in hun nieuwe ICT-omgeving.