EVEN PAUZE

Het #kleinwerkgelukske van ...

Marion Kahane

Marion (Dienst Talent- en Organisatieontwikkeling): "Begin juli kwam ik op de negende verdieping van het provinciehuis Tom Scheefhals, departementshoofd ICT, tegen. Ik stopte even om dag te zeggen en na een kort gesprek over het werk ging het met de aankomende zomervakantie al snel over reizen. Ik luisterde geboeid naar zijn verhaal over een maand in Laos - Cambodja -Thailand (lang geleden) en hij vroeg met interesse door over mijn reis in Japan (in 2019), een land dat op zijn bucketlist staat. Het gesprek eindigde met één groot en spannend vraagteken: wanneer zullen we in ‘corona-tijden’ weer onbezorgd dit soort reizen kunnen maken? Mijn #kleinwerkgelukske? De toevallige ‘long time no see’ ontmoetingen in en rond het provinciehuis na de lockdown, én de fijne gesprekjes die eraan gekoppeld zijn."

Marion en Tom op de negende verdieping van het provinciehuis.

Veerle Vervloesem

Veerle (Juridische, administratieve en financiële dienst): "Sinds de verhuis naar het provinciehuis kijk ik verlangend uit naar het terras. Ik zie het als een #kleinwerkgelukske. Tijdens de familiedagen mocht ik er al even van genieten, maar sinds de gedeeltelijke heropstart van het personeelsrestaurant na corona mogen we onze 'bokes' op het terras opeten. Het is heel fijn om tijdens de middag een frisse neus op te halen. Of nog beter ... met enkele collega's bij te praten. Op een veilige afstand natuurlijk, al denk ik dat de wind alle virussen wel wegwaait."

Veerle (rechts op de foto) op het terras van het provinciehuis.

Liesbet Geldhof

Liesbet (Havencentrum): "Sinds kort versterk ik het APB Havencentrum als communicatiemedewerker. De haven lijkt misschien geen evidente werkplek door de beruchte mobiliteitsissues, maar de locatie blijkt net een grote troef. Zo begint mijn werkdag met een panoramische rondvaart op de Schelde met de Waterbus en een verkwikkende wandeling door het pittoreske Lillo Fort. Wees maar zeker dat ik helemaal zen op kantoor aankom. Alsof dat nog niet sprookjesachtig genoeg is, voel ik me achter mijn bureau met zicht op de tuin als Sneeuwwitje: konijntjes huppelen zorgeloos rond en houden af en toe een relaxte zonnebaadsessie, fazanten gaan op date en vogeltjes rusten uit in de treurwilg. En dan kan ik ook nog eens rekenen op een straf team van topcollega's, die me snel wegwijs hebben gemaakt én geregeld trakteren met overheerlijke koffiekoeken en tajines ... Dat alles maakt van het Havencentrum een magische werkomgeving boordevol #kleinewerkgelukskes! Ik sta te springen om deze maand weer af en toe coronaproof naar het werk te gaan."

Liesbet aan de Schelde bij het Havencentrum.