KAMP C 2018


Blik op de toekomst

Experimenten met 3D-printer

Geïnteresseerde bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zijn vanaf het najaar 2019 welkom op Kamp C om de 3D-printer uit te proberen. Die tests zullen helpen om technische vragen uit te klaren. Kamp C voorziet zelf cement en rekent aan de deelnemers enkel de materiaal- en elektriciteitskosten aan. Bedrijven zullen zeker nog tot 2020 met de printer kunnen experimenteren.

Co-creatietraject ‘Bouwen aan een circulaire Kempen’

Circulair bouwen staat steeds meer in de belangstelling. Voor KMO’s in de bouwsector is het niet altijd eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met concepten als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ... Bovendien is het niet evident om de eerste, ruwe ideeën over circulair bouwen te vertalen in een valabel businessmodel. Het project ‘Bouwen aan een circulaire Kempen’ werd opgezet om KMO’s hierbij te helpen. Het project is een initiatief van Kamp C, Möbius en VITO. Ervaren coaches van de 3 organisaties zullen KMO’s begeleiden tijdens drie co-creatiesessies.

Bouw ’t Centrum

De start van de bouwwerken voor ’t Centrum is gepland in mei 2019. Eind 2020 moet het gebouw klaar zijn. Het wordt opgetrokken naast het huidige gebouw van Eco-Home op de campus van Kamp C en zal een grondoppervlakte hebben van 50x25 meter. Het wordt een modern kantoorgebouw met inspirerende werkruimten, die informele contacten en samenwerkingen tussen de gebruikers bevorderen. Het investeringsbudget voor het optrekken van het eerste volledig circulaire bedrijfsgebouw in Vlaanderen bedraagt € 1.000.000. De komende jaren wordt de volledige bedrijvenzone van Kamp C verder ontwikkeld tot een circulair bedrijventerrein.