Innovatie

De serrestal, een nieuw bouwconcept

Het concept serrestal is in opmars. We kozen ervoor bij de bouw van een nieuwe paarden- en schapenstal bij PITO Stabroek. Traditioneel wordt een stal niet als een serre ontworpen. Het voordeel van een serrestal is dat die zeer licht en luchtig is. Goed voor de dieren die er verblijven én voor wie in de stal werkt.

Stappenplan voor energietransitie Zilvermeer

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) ondersteunt innovatieve initiatieven binnen de publieke sector. Onze deelname met het Zilvermeer resulteerde in een stappenplan energietransitie. Externe experten ontwikkelden scenario's om het Zilvermeer te transformeren tot een fossielvrije site. Kijk eens in het eindrapport.

Digitaal handtekenen bespaart papier

Sinds eind 2017 ondersteunt het handtekeningenplatform de digitale handtekeningenflow van provinciale diensten. Op 2 jaar tijd werden meer dan 40 000 documenten ondertekend via deze handige ‘transportband’. Dat bespaart een berg papier. Ook externen kunnen sinds november 2019 onze documenten digitaal handtekenen via het handtekeningenplatform. Een mooie vooruitgang!