Consumptie

en

ruimtebeheer

Personeelsrestaurant: nog meer veggie

In het personeelsrestaurant bieden we sinds 2019 nog meer plantaardige alternatieven aan: 3 keer per week plantaardige soep, een plantaardig broodje en een vegetarische variant op de grill. 35% van het aantal genuttigde schotels was vegetarisch.

Congrescentrum met duurzame catering

We sloten een raamovereenkomst af met vier percelen, waaronder duurzame catering. Op het menu:

  • plantaardig
  • volgens de seizoenen
  • lokaal en biologisch geproduceerd
  • eerlijke handel

Studeren in het provinciehuis

In de zomer en winter van 2019 stelden we ruimte ter beschikking voor blokkende studenten. Een samenwerking met STUDY360.

Het provinciehuis, een open huis

In 2019 ondersteunden we het ruimtegebruik in het provinciehuis voor initiatieven die een meerwaarde bieden voor burgers. Door dit soort initiatieven letterlijk in huis te halen, versterkt het provinciehuis haar publieke functie.

De Buurderij in huis

Via de Buurderij kunnen personeelsleden en buurtbewoners lokale producten rechtstreeks bij de boeren bestellen. In 2019 opende een afhaalpunt in het provinciehuis.

Korfbalclubs delen gebouw

Twee korfbalclubs in het Rivierenhof delen nu één nieuw gebouw. Dat betekent minder verliesoppervlakte dus minder energieverbruik. Een gemeenschappelijke technische ruimte met gedeelde technische installaties bespaart ruimte én technisch onderhoud.

Duurzaam ruimtebeheer door slopen of verkopen

  • PTS Mechelen kreeg een nieuwe, compacte opslagplaats. Een oude, grote serre werd eerst gesloopt. Op een deel van die vrijgekomen ruimte kwamen ook nieuwe nijverheidsklassen.

  • Het Arboretum werd nog groener: verouderde studio’s, goed voor 125 m2 bebouwing, werden vervangen door 75 m2 terras en 50 m2 groen.

  • Zes niet-duurzame gebouwen hebben we verkocht of afgestoten. Zoals de vorige stek van Toerisme Provincie Antwerpen. Deze dienst zit nu in het provinciehuis.