docAtlas jaarverslag 2018


Blik op de toekomst

Meten is weten

DocAtlas wil haar dienstverlening nog toegankelijker en beter maken, voor wie ons kent én voor wie ons nog moet leren kennen. Tijdens de onderwijsbeurs in Ranst kregen we via vragenlijsten over onze dienstverlening al feedback van 130 personen. We hebben deze vragenlijsten ook via verschillende partners verspreid. In 2019 gaan we hiermee verder en willen we onze bezoekers vragen om in docAtlas zelf een digitale vragenlijst in te vullen. We zullen de resultaten verwerken in een rapport en aan de slag gaan met de verbeterpunten.

Een nieuwe stek voor docAtlas

DocAtlas Turnhout verhuist tegen 2021 naar het provinciaal cultuurhuis de Warande, waar we samen met de openbare bibliotheek van Turnhout de Kempen willen bedienen.


Ook docAtlas Antwerpen mag in de nabije toekomst uitkijken naar een nieuwe huisvesting. Wordt vervolgd!

DocAtlas op zoek naar een nieuw bibliotheeksysteem

Vanaf 2018 schakelen de openbare bibliotheken over op één en hetzelfde bibliotheeksysteem, het EBS (ééngemaakt bibliotheeksysteem). Dit brengt heel wat teweeg in de bibliotheekwereld en heeft ook een impact op docAtlas. Samen met ons bestuur, Bib Turnhout en Cultuurconnect onderzoeken we de komende periode verschillende interessante pistes.

Ontdek ons ook op sociale media