KAMP C 2019


Blik op de toekomst

Eerste 3D-geprint huis

Op Kamp C verrijst in 2020 het eerste 3D-geprint huis in België. We willen een living lab creëren waar bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen de 3D-printer kunnen uittesten. We willen anderen zo warm maken om te experimenteren met deze innovatieve bouwtechniek.

Proeftuin 3D-betonprinten

Het eerste 3D-geprint huis wordt een living lab, een proeftuin, voor 3D-betonprinten met een vergaderruimte om 3D-geprinte materies te bespreken en met een expo-ruimte voor 3D-geprinte objecten.

One-stop-shop voor woon-, bouw- en energievragen

De Vlaamse regering wilt de integratie van de huidige dienstverlening van de Energiehuizen, woonloketten en provinciale steunpunten duurzaam bouwen stimuleren. De bedoeling is om een lokaal woon- en energieloket te creëren met een permanente dienstverlening. Dit loket zal dienen als eerste aanspreekpunt (‘one-stop-shop’) voor burgers, ondernemingen, verenigingen die vragen hebben over energiebesparing, renoveren, verduurzamen … Momenteel onderzoekt Kamp C de verwachtingen van zowel adviseurs als klanten van onder andere Energiehuizen, woonloketten, sociaal verhuurkantoren en brengen we in kaart welke kennis nodig is voor zo’n one-stop-shop. Op deze manier kunnen er nieuwe opleidingen worden gecreëerd. We zullen ook onderzoeken hoe we de verschillende doelgroepen best bereiken, begeleiden bij offertes, hun ervaringen evalueren …